Repülőtér

Első a biztonság, digitalizálás a földi kiszolgálásban

„Minden repülés a földön kezdődik.” Utasként ezt többnyire pozitív élményként éljük meg. Minden tökéletes, jól szervezett, több lépésben ellenőrzött és felügyelt alatt áll, de a való életben a földön - és különösen a repülőgépek földi kiszolgálása során - minden sokkal durvább.

A repülőtéri földi kiszolgálás területén dolgozó és időről-időre cserélődő munkaerő általában nem azonosul a munkaeszközével, tehát nem a tulajdonosi szemlélet vezeti kezét a járművek alkalmazása során. Ezért ezeknek a járműveknek biztonsági és üzembiztonság szempontból a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelniük, és kezelőtől függetlenül működniük kell. Éppen ezért az üzemeltetők keresik az automatizált biztonsági és a jövő digitális repülőtereinek lehetséges megoldásait.  

Különböző gyártók többféle speciális munkaterületre kifejlesztett járműveivel, nagy területeken, állandóan változó nyomvonalakon, többször egymás után ismétlődő munkafolyamatokat végeznek. Ezen járművek kritikus területeken történő biztonságos üzemeltetésére, folyamatos követésére, felügyeletére speciális digitális flottakezelési megoldások léteznek. 

Biztonság az első, digitalizálás a földi kiszolgálásban