Erdészet

Fakitermelés digitális köntösben

Nincsenek többé titkok – még a legmeredekebb hegyoldalban sem. Az erdészeti munkafolyamatok ellenőrzésére, hatékonyságának növelésére is léteznek okos digitális megoldások.  Egyes eszközök a munkagépekre szerelve képesek folyamatosan pontos információkkal szolgálni a felhasználóknak, vagy üzemeltetőknek.

Biztonsági és infokommunikációs megoldásainkkal elsősorban az erdő,- és  parkfenntartás, illetve erdőgazdálkodás területén tudunk jó szolgálatot tenni a vállalkozók és üzemeltetők számára, hiszen egy alig néhány kilogrammos rendszer képes megvédeni munkagépeiket és akár 100%-ban megóvni a környezetet egy esetleg katasztrófától, illetve néhány digitális eszköz képes rögzíteni és tárolni olyan adatokat, ami lekövethetővé és visszaellenőrizhetővé teszi a fakitermelők tevékenységét és a szükséges karbantartások valós elvégzését, stb...

Az új digitális erdőgazdálkodás megjelenése és robbanásszerű fejlődése segíti a felhasználókat abban, hogy részletesen visszakövessék tevékenységüket, amelyek ráadásul megoszthatók. Így a rendszer hatékonyabbá teszi a megközelítést, a fakitermelést, a szállítást és az esetleges károk felmérését is, tehát az egész kitermelési láncra kedvezően hat.

Fakitermelés digitális köntösben