Hajózás, kikötő

Üzembiztonság földön és vízen egyaránt

Nemzetközi és hazai viszonylatban mérve a vízi személy,- és áruszállítás, valamint hajós turisztikai üzletág, sőt a budapesti hajójáratok és étteremhajók, valamint a szórakoztató és magánhajózás tekintetében is egyaránt egyre jelentősebb forgalmat bonyolít ezen ágazat hazánk élővizein. A kiélezett versenyhelyzetben, a növekvő forgalom magasabb személy-, és árubiztonsági, valamint utastájékoztatási rendszerek kiépítésére késztetik a kikötő és hajóüzemeltető társaságokat a forgalom megtartás és növelése, valamint a magasabb szolgáltatási színvonal és ügyélelégedettség elérése érdekében.

A kikötő és hajó üzemeltető társaságok fokozott figyelmet fordítanak ügyfeleik pontos tájékoztatására és a jó kommunikációra, egyre jobban bővül a digitális átállás a kommunikáció és tájékoztatás területen is. Továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a hajók és kiszolgáló berendezéseik üzembiztonságra, a kikötők illetékességi határain belül történt események követésére és visszaellenőrizhetőségére, valamint a hajós és kikötői tűzesetek elkerülésére, megelőzésére.

A hajók és kikötők üzemeltetéséhez kapcsolódó egyik legfontosabb előírás, a Kikötőrend, amely a Nemzeti Közlekedési Hatóság jóváhagyásával kerül kiadásra.

Üzembiztonság földön és vízen egyaránt

Mindenki érdekelt abban, hogy a kikötőkben – ahol gyakran több tucat nagyértékű hajó is állomásozhat egyszere – a biztonságot fenyegető tényezők ne merülhessenek fel.

Személy és utasforgalom szempontjából mindenki a kor követelményeinek megfelelően módon, pontosan legyen tájékoztatva és tűzbiztonság tekintetében ne lángolhasson fel egy hajó sem. Érdemes tehát a kikötők területén mozgó és logisztikai tevékenységet ellátó járművek, illetve egyéb rakodó-mozgató munkagépek számára előírni a legkorszerűbb megelőző biztonsági intézkedéseket.